≡ Menu

Трениране на спортни гълъби за състезание с малко пиле

Трениране на спортни гълъби за състезание с малко пиле  Това е описание на система за полет към гнездото с малко пиле. Мотивацията на спортните гълъби при тази система е, да мислят че са самотни родители и само те се грижат за малките, така гълъбите се прибират по-бързо и се печелят награди.

Докато мъжкият спортен гълъб храни малкото, което е на около 8 до 10 дена, женската спортна гълъбица се изважда без да бъде видяна от мъжкия спортен гълъб. Това трябва да се направи точно 5 дни преди състезанието, в което трябва да участва мъжкия гълъб.

Мъжкият спортен гълъб стои в гълъбарника по цял ден с малкото и прави две тренировки от по 30 минути всяка, но само около гълъбарника. Тези тренировки се правят само сутрин и вечер.

Докато мъжкия спортен гълъб прави тренировките си, които се правят сутрин и вечер, това е времето в което се вкарва женската спортна гълъбица да нахрани малкото, докато го насити. След това отново се изважда от гълъбарника без да бъде видяна от мъжкия спортен гълъб.

По тази система за полет към гнездо, гълъбовъдът никога не трябва да показва мъжкия спортен гълъб на женската спортна гълъбица и обратното, за да може успешно да се състезава с пиле в гнездото.

Система за полет към гнездо работи и при женските, но тогава се изважда незабелязано мъжкия спортен гълъб!

Моля, следвайте и харесайте RacingPigeons.net:
Pin Share
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!