≡ Menu

Перфектният гълъб за състезания на къси разстояния

Състезания на къси разстояния със състезателни гълъби

Състезания на къси разстояния със състезателни гълъби

Можем да приемем, че късите състезания, в тежко време, е физически изтощаващо за гълъбите. Ето защо е препоръчително да използвате силни и мускулести гълъби, ако искате да постигнете добри резултати в на къси дистанции.

Перфектният гълъб за спринт трябва да изглежда така: малко къс, къси крака, широк и къс врат, по-скоро къси крила (по-дълги крила са по-полезни на по-дълги разстояния), С други думи, ние бихме търсили гълъб с широко, но здраво тяло и заоблени гърди, добре замускулени, къси крила и къси бедра. Смятаме, че това е перфектният гълъб за къси разстояния. Този гълъб ще успее да победи противниците си дори и в най-кратките състезания.

Разбира се, не можете да очаквате този гълъб да лети за по-дълъг период от време. Вместо това този гълъб ще се състезава много добре в кратки и тежки състезания, където е вероятно да се представят добре редовно. Все пак е много важно да държите гълъбите си мотивирани. Дори ако имате екип, който се състои от чисти спринтови гълъби, вие още имате много успехи.

Метода на вдовството е добра стратегия за мотивация на този вид гълъби.

Да се запознаете с гълъбите и да знаете как да ги подготвите за състезанията: това е тайната на успеха! Това е от съществено значение, когато става въпрос за спечелване на къси състезания! Също така е важно другите гълъби да могат да се върнат във гълъбарника възможно най-бързо. Гълъбите, които не влизат достатъчно бързо в таванското помещение, никога няма да могат да спечелят първо място в състезанията на къси разстояния.

Един гълъб, който се състезава на полу-вдовство, като подхранва само частично, обикновено ще постига страхотни резултати в състезанията за спринтови дистанции. Този подход е много полезен и за женските, ако останат затворени за една нощ. Важно е да се вземат предпазни мерки: никога не трябва да им показвате техния партньор по време на вдовство. Извън състезанията те трябва да бъдат държани в полумрака, за да се принудят да се възстановят възможно най-бързо. За да се избегнат всякакви нередности, понякога трябва да им прави тренировъчен полет, вместо състезание, само за да се уверят гълъбовъдите, че мъжките и женските летят отделно.

Когато петелът и кокошката се състезават, техният малкото ще трябва да бъде хранено от няколко гълъба, за да не натоварващо за родителите. Малките ще бъдат държани далеч от бащата или майката с прозрачна преграда, която се отстранява вечер. В резултат на това двамата партньори могат да се грижат за малкото през цялата нощ. Двамата родители фалшиво вярват, че те са единствените птици, които хранят малките си. В резултат на това те ще се хранят по-редовно и това ще им даде силата, от която се нуждаят, за да спечелят състезанията.

След като мъжкият е нахранен, той ще бъде пуснат при малкото. Въпреки това, тъй като малкото вече е било хранено от друга двойка или от самия гълъбовъд, то няма да вземе храната, която мъжкият иска да му даде. Този подход, разбира се, отнема много време. Все пак, този подход, който се използва, за да се мотивират състезателите на къси разстояния, всъщност е много естествен. Някои гълъбовъди биха могли да мислят, че ако мъжкият или женската се грижат за малкото или, ако женската се състезава в продължение на няколко седмици с малко в гнездото, са изкуствени методи, които да ги поддържат мотивирани. Това не е истина; това са всъщност много естествени методи.

Има няколко изкуствени подхода за запазване на мотивацията на състезателите на къси разстояния. Можете да използвате специални семена, които да ги държат нащрек и да ги накарате да са бдителни. Тези специални семена трябва да се използват много внимателно или поне само в студените гълъбарници. В по-топла среда гълъбите не трябва да се мотивират изкуствено.

Предпочитаме да накараме гълъбите ни да са бдителни, за да ги мотивираме. Има много различни подходи и ви позволява да подобрите резултатите на почти всеки гълъб в гълъбарника. Важно е обаче редовно да променяте метода си и да не използвате същия подход на гълъба отново и отново. Това е така, защото един гълъб може да свикне с него, така че методът да загуби своя ефект. Бдителността ще мотивира вашите гълъби повече от всичко друго. Имайте предвид, че това натоварва нервната система на птицата, така че е много важно да се остави да се възстанови добре след това.

Почивката, тишината и лесните полети са много важни, за да запазите гълъба в добра форма, ако е стимулиран редовно и за продължителен период от време той ще се изтощи. Колата с почти празен резервоар за гориво няма да се представя добре. Същото важи и за нашите гълъби.

Моля, следвайте и харесайте RacingPigeons.net:
Pin Share
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!