≡ Menu

Хранителни добавки и медикаменти за спортни гълъби

Медикаменти и консумативи за спортни гълъби Медикаменти и консумативи за спортни гълъби

Как се дават хранителни добавки, витамини и лекарства за подобряване резултатите в състезания на къси, средни, дълги разстояния и маратони на спортните гълъби.

Информацията под статията е от реномираната фирма Röhnfried специализирана в производството на продукти и лекарства за спортни гълъби. Показва хранителни добавки и минерали.

Статията има за цел да се добие обща представа в какъв ред и в какви комбинации точно се дават тези хранителни добавки, витамини и медикаменти.

Можете да използвате други, по-евтини и по-ефикасни медикаменти и хранителните добавки за спортни гълъби, които дори сами сте си направили, НО да има ред, който се следва. Примерно медикаменти и добавки, които давате преди състезание и медикаменти, които давате след леко или тежко състезание на завърналите се спортни гълъби.

Има медикаменти, които са използвани преди появата на тези реномирани фирми на нашият пазар. Те действат и се продават и до ден днешен и не отстъпват с нищо на тези от реномираните фирми.

В заключение ще кажа, че всички медикаменти имат и подробно съдържание на съставките от които са направени и могат да се намират почти същите или много подобни на много по-ниски цени.

Какво можете да си направите сами:

  • Чесново олио
  • Минерали
  • Грид
  • Храна за спортни гълъби от всякакъв тип
  • Може да давате пресни плодове и зеленчуци ситно нарязани или да използвате сока от тях добавен в храната
  • Може да се дава оцет и мед във водата
  • Може да се ползва обикновена готварска сол за къпане на спортните гълъби
  • Чесън във водата на гълъбите
  • Чесън в човката на гълъбите
  • Истинско кисело мляко с жива бактерия като пробиотик

Нещата, които можете да направите за вашите спортни гълъби са много, а в статията са изброени само някои от тях.

Бъдете полезни на гълъбите и другите гълъбовъди! НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР ПОД СТАТИЯТА!

Надяваме се да намерите малко време да споделите какво точно Вие правите, като рецепти за приготвяне на медикаменти и хранителни добавки, какво използвате или си приготвяте за да удължим списъка с полезни неща за нашите любимци спортните гълъби.

Gervit-W 1 литър

Gerwit W - Pigeon Product  Мултивитамина Gervit-W съдържа 18 вида витамина. Може да се използва както във водата така и в храната за да предостави всички необходими витамини по време на развъждане, състезание, смяна на пера и изложби.

Начин на приложение: По време за състезание и развъждане се използват 10 милилитра на 2 литра вода или на 1,5 килограма храна, 2 пъти седмично, а през останалото време на годината веднъж седмично.

Ако има липса на витамини в резултат на някоя болест или лечение се препоръчва Gervit-W няколко пъти седмично.

Avipharm 1 литър

Avipharm Pigeon Product 250 ml 1000 ml  Avipharm съдържа всички познати аминокиселини, електролити, глюкози и витамини от комплекс В. Действа като регенерира метаболитния процес на гълъбите, подсилване на организма, възстановяване след състезание. Това е продукт който подобрява представянето на състезание и подпомага съпротивляването на гълъба срещу различни болести.

Начин на приложение:

  • По време на състезание – 20 милилитра на 1 литър вода

MUMM 250 грама

MUMM Pigeon Product 250 ml Mumm увеличава енергийните резерви на тялото на гълъба. Подобрява преодоляването на умората по време на състезание и усилва устойчивостта на гълъба. Съдържа малтодекстрин и глюкоза в комбинация със захариди, което увеличава наличната енергия за дълго време. Съдържа също така и витамини, поташ и магнезий.

Начин на приложение: 10 грама на 1 литър вода.

  • В период на състезание: 2-3 дни преди състезание за увеличавана на енергията и на глюкозата в мускулите.
  • След състезание за бързо възстановяване използваме Mumm заедно с Avipharm в продължение на 1-2 дни.

k + k Eiweiß 3000 600 грама

k-k eiweiss 3000 K+K Eiweiß 3000 е лека смес от концентриран протеин на животинска и растителна основа. Този продукт е създаден специално за смесване с храната. За бързо възстановяване след полет може да се използва в комбинация с OREGANO SCHAFFETT

Начин на приложение:

  • 2 кафени лъжички (20 грама) на 500 грама храна след състезание
  • В развъдния период и при смяна на перата – 4 пъти седмично

Blitzform 100 милилитра

Blitzform 100 ml Специална смес която подобрява представянето в състезание и здравето на гълъбите. Съдържа йод, който стимулира метаболизма и щитовидната жлеза. Съдържа също и желязо, което спомага са формиране на червени кръвни телца, а те от своя страна спомагат за увеличаване на кислорода в кръвта. Препоръчва се няколко пъти седмично. Може да се комбинира и с други продукти на Rhonfried.

Начин на приложение:

  • В състезателния период – 2 – 3 милилитра на 1 литър вода
  • В развъдния период и при смяна на перата: 1 милилитър на 1 л. вода

Elecktrolyt 3 Plus

Elecktrolyt 3 Plus 3 Plus означава три важни фактора – Електролити – в оптимално количество, – Есенция – от магнезий, поташ особено необходими за метаболизма на мускулите – Енергия – увеличена сила от енергия за бързо възстановяване.
Препоръчва се за използване след състезание, но и в случаите на диария, отравяния и след използване на антибиотици за регулиране циркулацията на флуидите.
Начин на приложение: 10 грама на 1 литър вода

Usne Gano 500ml

Usne Gano 500ml Това е едно от последните открития в областта на гълъбовъдството. Продукта е подходящ за протекция срещу: трихомоноза, кокцидиоза и респираторната система като цяло. USNE GANO е продукт, който ви осигурява натурална протекция против изброените проблеми, чрез използване два пъти седмично. Може да се използва заедно с AVIDRESS + и BLITZFORM.

Начин на употреба: 3 мл. на литър вода, по време за състезателния период, два пъти седмично.

Avidress Plus 1000ml

Avidress Plus 1000ml Avidress Plus е комбинация от пет вида оцет. Той е 100 % натурален и се препоръчва ежедневно във водата за пиене. Avidress Plus понижава ph нивото в организма на гълъба под 4, като е известен факта, че тихомонозата не се развива в среда с киселинност под ph 5.

Начин на употреба: 5 милилитра на литър вода през цялата година.

Oregano Schaffett

Oregano Schaffett Продукта съдържа 45% овча мас (една от последните новости в отглеждането на гълъби) и Oregano.

Използва се заедно с RO 200 преди състезание и с K+K протеин 3000 или Krauter Mix след състезание.

Начин на употреба: 1-2 супени лъжици се разтваря в 1 кг. храна, докато се разпредели добре около зърната.

RO200 Ready

RO200 Ready Най-добрият продукт за поддържане по време на състезания.

Съдържа:

  • пробиотик
  • електролит
  • аминокиселини
  • енергетични субстанции
  • минерали
  • поливитамини

Накратко всичко, което е необходимо на гълъбите за да заминат на състезание добре подготвени. Препоръчва се по време на състезания: за спринт – 1 ден, 2 дни за средни разстояния и 3 дни за дълги разстояния и маратон, заедно с Oregano Schaffett. Използва се и при развъждане и при смяна на перата – 2 – 3 пъти седмично, 20 грама на 750 грама храна или на литър вода.

Krauter mix

krauter mix Растителна смес, която трябва да се използва през цялата година.
Съдържа различни растения: oregano, полен, минерали, съществени елементи, аминокиселини и витамини с натурален произход. Има изключителен ефект върху респираторната система, чревната система, оперението и като цяло върху общото състояние на гълъбите.

Приложение: за състезания, развъждане на пилета, смяна на перата и през зимния период. Смесва се храната, леко навлажнена заедно с Oregano Schaffett.

Carni Speed

Carni Speed Научно доказано е, че храната със съдържание на карнитин подобрява метаболизма и резултата е по-добра кондиция и по-добро представяне на гълъбите. По-голямата произведена енергия води до по-добри резултати в състезанията. Оформянето на киселините в мускулите и млечната киселина, загубени по време на полет, се възстановяват максимално чрез използване на Carni Speed. Така гълъбите летят по-добре и не чувстват ефектите на мускулните фибри тъй като Carni Speed съдържа магнезий, селен и витамини от В група. Приложение: веднъж дневно, 5 дни преди натоварване.

Начина на употреба: 10 милилитра на литър вода или 15 милилитра на килограм храна.

Hexenbier

Hexenbier Препарат за гълъби с прополис, орегано, ехинацея и usnea barbata. Съдейства за повишаване желанието за полет и за детоксикация на организма, което рефлектира върху гръдната мускулатура. Също така насърчава и подпомага храносмилането, стимулира естествените защитни сили на организма. Много подходящ за подрастващи гълъби.

Начин на приложение: 2-3 пъти седмично 20 милилитра на 1 литър вода.

Entrobak

Entrobac Röhnfried До колкото знаем пробиотиците са от съществено значение за поддържането в добро здравословно състояние. Техния ефект се чувства в храносмилателния тракт, където са проблемите предизвикани от Е коли, салмонела и др. Продукта се препоръчва след състезание, след ситуация на стрес, при диария и др. Препоръчва се също и при развъждане, смяна на перата, през зимния период 1 – 2 пъти седмично.

Sedochol 500 милилитра

Sedochol Rohnfried от скоро произвежда този продукт по оригинална рецепта.
Sedochol съдържа метионин, холин и сорбит. Има чудесен ефект върху общото състояние на гълъбите и по-специално в периода на смяна на перата, а и в продължение на цялата година. В резултат на общото въздействие върху черния дроб се препоръчва използването на продукта в първите дни след състезание.
Начин на приложение: 10 милилитра на литър вода, 1-2 пъти седмично.

Avitonikum Activ

Avitonikum Aktiv Röhnfried Подобреното пречистване на кръвта, доброто храносмилане, една здрава мускулатура, доброто оперение и голямото желание за полет са възможни само с AVITONIKUM ATIV.
Начин на приложение: 10 милилитра на литър вода или 20 милилитра на килограм храна.
При състезание: понеделник и вторник.

При развъждане и смяна на перата: 2 пъти седмично.

Pavifac

pavifac röhnfried Бирена мая с повишена биологична стойност. Съдържа протеини, които се намират във всички аминокиселини. Бирената мая Pavifac е богата на полен и лимонена киселина, които са много търсени от гълъбите.

Начин на употреба: 20 грама на килограм храна, два пъти седмично.

Сол за баня 800 грама

badesalz röhnfried Сол за баня с инсектициди.
Има изключителен ефект върху оперението, унищожава външните паразити.
Начин на употреба: 15 грама на 10 литра вода за къпане.

Blitz Maxi-Kraft

Blitz Maxi-Kraft Blitz Maxi-Kraft таблетки съдържат натурална енергия, концентрат от полен, мая и анасон. Тези активни елементи повишават издръжливостта на организма, скоростта при полет и по-специално при дългите разстояния.

Начин на употреба:

  • при бързи разстояния: 2 таблетки на гълъб, 2 дни преди натоварване.
  • за средни разстояния: 2 таблетки на гълъб при натоварване.
  • за дълги разстояния: 2 таблетки на гълъб един ден преди натоварване и 2 таблетки преди натоварване.
  • при развъждане: за повишаване издръжливостта на пилетата – между десетия и тридесетия ден 1 таблетка на 10 дни.

Flug fit

flugfit Витамини, аминокиселини, олиго-елементи, глутамин и лецитин в една специална форма. При полет освобождаването на субстанциите в организма прави гълъба способен на по-големи натоварвания и увеличава способността му за ориентация.

Gluca C

Gluca C Биологична пудра, която съдържа глюкоза, витамин С и калций.

Начин на употреба: 5 грама на 1 литър вода.

Gambazin пакет 25 грама

Gambazin Антибиотик + витамини
Употреба:

  • при бактериални инфекции на респираторните органи
  • микроплазмоза
  • орнитоза

Може да се използва и с други медикаменти.

Дозировка: 5 грама на 2,5 литра вода, 6 – 7 дни.

Gambakokzid пакет 25 грама

gambakokcid Против трихомоноза и кокцидиоза.

Начин на употреба: 10 грама на 1 литър вода, 6 дни.

Nifuramycin пакет 25 грама

Nifuramycin Най-добрия продукт за лечение против салмонелоза (паретефоид)
С един плик могат да се третират около 250 гълъба.

Индикации:

  • бактериална инфекция
  • инфекция с е-коли
  • салмонелоза
  • бактериални инфекции на респираторните органи
  • инфекции на храносмилателния тракт, диария
  • стресови ситуации

Начин на употреба: 5 грама на 2 литра вода, 4 – 5 дни.

Моля, следвайте и харесайте RacingPigeons.net:
Pin Share
{ 1 comment… add one }
  • Petyr milev 13/02/2021, 21:38

    Искам да си поръчам гамбазин

Leave a Comment

По-нови публикации →

← По-стари публикации

error: Content is protected !!