≡ Menu

Подсилваща храна преди чифтосването на спортните гълъби

Подсилваща за спортни гълъби  Всичко е било наред и спортните гълъби са напълно здрави. Презимували са без затруднения и сега е нужно да се дава следната хранителна смеска. Така приготвената храна се дава 12 дни преди събирането на гълъбите по двойки. Съдържанието е следното 50% царевица, 5% леща, 10% ечемик, 5% грах и 10% жито, като се прибавя по 1-2% от някоя от съставките постепенно.

Темпото на растеж на спортните гълъбчета зависи от броя на дните, в които се хранят с „птиче мляко”. Добре е през първата им седмица да бъдат хранени с допълнително жито и по-малко просо към нормалната смеска, която получават. Веднага щом малките се излюпят, се премахват онези спортни гълъбчета, които показват и най-малкото болестно състояние и/или тези, които изостават в развитието си и са наполовина на братчетата или сестричетата си.

Храна за спортни гълъби  Правилно е спортните гълъбчета да се отбиват на 23-тия ден и през 1-вия ден, като нормално не ядът нищо защото не знаят как. Чак на 2-ия ден и то без да им се дават дребни зърна! Започват да се хранят с боб, грах и царевица – това е много важно и трябва да ви стане задължително правило при вадене на спортни гълъбчета! Някои спортни гълъбчета дори не искат да проядат и на 2-ия ден, но мотивирани от глада, започват да се хранят като не видели. В никакъв случай не ги хранете на ръка, те трябва абсолютно сами да започнат да се хранят.

Млади спортни гълъбчета  При използването на тази система за хранене, птиците не губят много от тегло си. И не трябва да забравяме, че бъдещето на всеки гълъбовъд зависи най-много от качеството на младите спортни гълъбчета. Трябва да се гледа много стриктно на новото поколение!

Моля, следвайте и харесайте RacingPigeons.net:
Pin Share
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!