≡ Menu

Спортни гълъби в състезания със счупено перо или прегънато перо

спортни гълъби пера  Начин за пускане на спортни гълъби в различни състезания, когато имат счупено перо или прегънато перо и как да се справим с този проблем.

Прегънато перо на спортен гълъб

Как се оправя прегънато перо на спортен гълъб? Ако перото е прегънато и има опасност да се счупи има много лесен начин то да се оправи и спортният гълъб да продължи успешно да се състезава. Но запомнете, че това важи за пера, които са прегънати или леко пречупени, а не пукнати или счупени.

Как става самото оправяне на прегънатото перо

Как може да оправите прегънатото перо на спортен гълъб и той да продължи да участва в състезания успешно.

Нужни са следните неща да се оправи перото на гълъба. Трябва да се заври вода в малък метален съд и перото да се поставя над парата за кратко, като се внимава много спортният гълъб да не бъде излаган директно на тази пара, а само перото, което е повредено и перата около него, след като е седяло малко над парата, перото става меко и може с натиск да се оправи, плюс че леко си възвръща формата само.

*Преди да направите опити да оправите прегънато перо на спортен гълъб, добре е да се упражнявате на крайните махови пера, които са паднали вече от спортните ви гълъби и умишлено да ги прегънете. Така ще придобиете опит и добра представа, как точно става това на практика и няма да нараните гълъба.

Счупено перо на спортен гълъб

Това също може да се оправи, но иска малко повече умения и практика защото счупеното перо на спортния гълъб трябва да бъде отрязано много внимателно и прецизно и на негово място да се постави перо, което е същото по размер.

Как може да оправите счупено перо на спортен гълъб и той да продължи да се състезава успешно

Вземете подходящо перо със абсолютно същата дължина и ширина като перото, което трябва да смените.

Отрежете внимателно основата на новото перо с размер колкото ви е нужен и винаги с лек ъгъл. Това се прави за да може по-лесно да се пъхне в другото перо.

Внимателно намажете края на новото перо с бързо залепващо лепило и го пъхнете в счупеното. Наместете го да е точно по дължина и ъгъл, а не примерно да е завъртяно!

Тази процедура не е сложна, но естествено иска умения и сръчност. Всеки би се справил, ако внимава. Така, ако трябва спортния гълъб да се състезава и му трябват още класации, ще се справи без проблем. Този начин си остава най-лесния и ефективния за вашия спортен гълъб.

Много спортни гълъби са побеждавали на големи и тежки състезания с така направени и залепени пера!

Моля, следвайте и харесайте RacingPigeons.net:
Pin Share
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

По-нови публикации →

← По-стари публикации

error: Content is protected !!