≡ Menu

Здрави млади гълъби – бъдещето на всеки гълъбарник

Здрави млади гълъби - бъдещето на всеки гълъбарник За много ентусиасти размножителният сезон вече е започнал. Всичко е приготвено от рано и мъжките гълъби са отделени. Други не са толкова прибързани, имат добър контрол и по този начин правят чудесна услуга на гълъбите си.
Мъдрият любител на гълъбите прави голяма разлика между количеството и качеството на отглежданите млади. Необходимо ли е да има 30 до 40 младежи, ако качеството липсва?

Някои гълъбовъди ползват за разплод всички птици, а след това имат цяла поредица от младежи в гълъбарника, това им костват много, и довежда до големи разочарования. Не, истинските шампиони, винаги правят избор на разплодния си материал според строги критерии. Например, те никога няма да използват младите шампиони от родителските двойки, които ще отслабнат значително докато отглеждат малките. Вкарването на мъжки гълъб от такива гълъбовъди води до проблеми и е особено жалко за изгубените пари и време.

Възрастните женски, които ще се размножават за пръв път, трябва да се следят внимателно. Ятата трябва да се разделят, като се отделят гълъбите с по-ниско качество или дефекти. Гълъбите за разплод, които остават, обикновено имат перфектен метаболизъм. Те са много здрави, силни и темпераментни и следователно са идеални и подходящи за разплод.

Има някои любители, които много строго прецеждат мъжките, но факт е, че оптимално здрави родители отглеждат едно оптимално здраво поколение, а за резултатите остава да се чакат.

Един от гълъбовъдите с най-добри гълъби в Адегем, споделя опита си в размножаването. Става въпрос за периода от тридесет години преди Втората световна война:

“Преди поставях гълъбите заедно рано, първото ми поколение беше само тест, а много млади хора никога не го оставяха, отделях особено внимание на състоянието на женските. 2 младежи в гнездото бяха моите развъдчици за следващите поколения. Когато малките бяха на около три седмици, женските се отделяха и мъжките оставаха с младите в продължение на една седмица. 14 дни по-късно ги събирах отново и така имах избраната двойка женски с най-добрите мъжки, а от тези двойки запазвах само младите, а останалите махах. ”

Здрави млади гълъби - бъдещето на гълъбарника Обикновено гълъбовъдите са твърде слаби и запазват всички млади гълъбчета. Малките трябва да лежат спокойно и да спят цял ​​ден. Онези, които пълзят безпомощно и крещят в гнездото, не обещават много. Ще направите на родителите чудесна услуга, ако ги избавите от такова пиле.
Разбира се, че храната играе основна роля в размножаването. Много разнообразна смес, като основно ястие е идеалната храна за разплод. Във всеки случай избягвайте прекалено тежката диета и не преувеличавайте съдържащите протеини зърна. Точно като при хората. За периода около световните войни хората казват: “За здравето на повечето хора, трябва друга война”. По-старите гълъбовъди със сигурност ще си спомнят, че най-красивите и най-здрави млади гълъби са били развъждани по време на войната, когато гълъбовъдите е трябвало да се справят с фуражи като зърно и някой зелен грах и малко царевица. Днес, любителите отглеждат младите с витаминни препарати.

Отбиването се извършва веднага след като младото гълъбче може да пие или да яде само. Никога не чакайте твърде дълго. Млади гълъби на 4 седмици със силно червени и възпалени лигавици са загубени за бъдещето и ще ви струват много пари и ще причинят много неудобства. Трябва да сме в състояние да ги премахнем радикално. Веднъж отбити, младите трябва да станат по-твърди, мазнините трябва да бъдат отстранени, те стават по-сбити, по-твърди, а крилата трябва да са близо до тялото.

Трябва да наблюдаваме внимателно всички тези малки подробности, които по-късно могат да бъдат от голяма полза при избора на най-ценните родители и младежи.

Моля, следвайте и харесайте RacingPigeons.net:
Pin Share
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!