≡ Menu

Два метода за увеличаване на скоростта и бързината на състезателните гълъби

Методи за увеличаване на скоростта и бързината на състезателните гълъби Първи метод за мотивиране на състезателните гълъби когато са на яйца и защитават гнездото и територията си:

Какво трябва да направите за да работи безотказно този метод! Поставете купите за гнездене на спортните гълъби много близо до предната преградна решетка на другите спортни гълъби, които се намират до тях (двете гнездови купи да са една до друга, но не в дъното на клетката, а отпред). Този метод е изпитан и работи безотказно, като винаги може да се разчита на него! В гълъбарника спортните гълъби започват да си съперничат, като предните решетки се махнат и ги няма, като започват да отбраняват територията си и яйцата, те буквално подлудяват и не се оставят нито за миг на мира. Същото се получава и когато летят над гълъбарника или когато са кацнали на покрива на гълъбарника.

Ако някой от спортните гълъби се прибере в гълъбарника и другият спортен гълъб ще се прибере на секундата. Когато наближава някое много важно състезание, гълъбовъда трябва да махне предната преградна решетка. Като двойките трябва да са събрани по едно и също време, за да са снесли едновременно яйца си.

Провеждане на метода

Точното време да проведе метода е непосредствено преди самото състезание, това което трябва да направите, е да махнете предната преградна решетка, и да чакате гълъбите да станат от собствените си яйца, за да се сбият отбранявайки територията си и яйцата, когато се сбият веднага приберете състезателите в преноската и ги откарайте за състезанието.

Резултатите ще са страхотни, особено при спринтовите полети, при които се изискат високи скорости. Възможно е да пропуснете първия пристигнал състезателен гълъб, защото той ще се прибере много бързо и неусетно в гълъбарника ви. Защото ще са му нужни само няколко секунди да се прибере в гълъбарника!

Когато участвате в състезание само с няколко състезателни гълъба направете следното:

Вдовците за предстоящото състезание се прибират по едно и също време в две различни преноски. Единствената разлика, е че едните вдовци от едната преноска отиват първи в камиона, а другите не ги виждат и си почиват на спокойно място, докато не дойде време и те да бъдат вкарани в камиона. Те също побеждават. След няколко часа престой в преноската тяхната спортна форма проличава много по-добре.

Всеки, който разполага с повече време трябва непременно да използва тази изпитана система! Тя помага много бързо да се стигне до списъка с първите места и наградите от тях.

Втори метод за мотивиране на състезателните гълъби с една много къса тренировка точно преди състезанието:

Докато прибирате състезателите по преноските, които ще вземат участие в състезанието, техните женски се пускат в гълъбарника, където могат да бъдат видени от своите партньори. Когато всичките състезатели са в преноската, някой трябва да ги отнесе на разстояние от 2 до 3 километра и да ги пусне на тренировъчен полет преди самото състезание. Когато състезателите се приберат за минути те ще намерят женските в клетките си. След това веднага щом са ги видели за много кратко, няколко секунди, гълъбите пак се прибират по преноските но този път се откарват за състезанието направо в камиона за транспорт на следващия ден, те ще се завърнат от състезанието като стрели!

Моля, следвайте и харесайте RacingPigeons.net:
Pin Share
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!