≡ Menu

Млади спортни гълъби до какво разстояние да летят и кога да се спрат

Млади спортни гълъби  На колко състезания да се пускат младите спортни гълъби? Добре е да не са повече от 6 – 7 състезания, също така разстоянието до 350 километра e приемливо, но не повече! Ако времето е добро, такава програма няма да навреди на здрав и много добре трениран млад спортен гълъб. При по-дългите разстояния е различно и те носят голям риск, особено ако се провеждат през септември, когато новоизлюпените спортни гълъби сменят изцяло перушината си.

Наистина няма значение кога и на какво разстояние летят, те трябва да бъдат спрени. Когато се представят зле или започват да показват признаци на слабост.

Точно там се крие опасността при състезанията с млади спортни гълъби. Гълъбовъбът изстрелва всичките си спортни гълъби, защото не може да спре преследването на личните си интереси и по-късно казва: „не знам какво им става на птиците, а бяха толкова добри като млади гълъби”.

Истинският първокласен спортен гълъб може и да издържи, той притежава повече издръжливост от по-слабите спортни гълъби, които много бързо се изтощават. Ако ранно излюпените спортни гълъби се спрат навреме от състезания и им се даде възможност да пораснат, и не се натоварват прекалено като едногодишни, може да сте сигурни, че някои от тях по-късно ще дадат желаните от вас резултати!

Моля, следвайте и харесайте RacingPigeons.net:
Pin Share
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!