≡ Menu

Защо метода на вдовството е от най-успешните системи за състезаване

Защо метода на вдовството е от най-успешните системи за състезаване Вдовството е една от най-успешните системи за състезаване и най-разпространени сред гълъбовъдите на спортните гълъби.  Оказва се, че мотивацията на гълъбът да се върне при семейството си и любовта към партньора е най-силният фактор, който кара птиците да летят бързо и целеустремено.  Първоначално гълъбовъдите са се спирали на този състезателен метод, защото, той не изисква големи финансови разходи, не по-големи от нормалните разходи, които гълъбовъдът е предвидил за птиците си. Днес, обаче неговото използване се обяснява основно с ефективността, и невероятните резултати, които се постигат, по сравнително елементарен начин.

Странично позитивно действие от тази система е и това, че по време на състезанията гълъбите не отглеждат малки, с което запазват по-добре силите си и резултатите им допълнително се подобряват.

Защо метода на вдовството е от най-успешните системи за състезаване със спортни гълъби Това, че не се изкарват малки през състезателният сезон може да се приеме и като негативен фактор, защото така се пропуска шанса да се извадят малки от летящите в състезанията гълъби. За да се избегне този проблем, могат да се прилагат различни вариации на системата на вдовството и да се организират състезанията така, че да могат да се изваждат малки гълъбчета.

Усърдието което гълъбите полагат за грижата към малките пиленца, изграждането на гнездото, захранването, и мътенето и изтощението, което следва от това, могат да се компенсират с правилно хранене.

Моля, следвайте и харесайте RacingPigeons.net:
Pin Share
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!