≡ Menu

Спортни гълъби какво да правим като дойде ранната им форма

Спортни гълъби в добра форма  В някои гълъбарници където добрата формата на спортните гълъби обикновено идва много по-рано, вдовците които се състезават се спират за почивка през 2-рата половина на юни. Те отдъхват като мътят яйцата си в продължение на 10 дена. След това отново се разделят от женските си, а накрая гнездят още веднъж! По това време им падат по няколко махови и по няколко покривни пера.

Докато имат малки гълъбчета в гнездото си, те се тренират и в следващите 4-5 седмици се състезават по системата на полу-вдовството. Задържат всичките си пера, което е много важно за късните състезания!

Спортни гълъби какво да правим като дойде ранната им форма

Полу-вдовството е измислено от специалистите по късните състезания, които са в края на сезоните, за да могат гълъбите им да имат 5 седмици, в които спортните гълъби да са във върхова форма, по времето когато останалите спортни гълъби започват смяната на перата си! Във всички случаи не пробвайте това с най-добрите си вдовци! Те заслужават дълга и заслужена почивка.

Ако искате да се състезавате през август и септември, ако има такива състезания във вашия клуб, използвайте от по-безнадеждните си гълъби. Помнете, това което често обичаме да казваме: не изцеждайте спортните си гълъби до край, това е много опасно! Има голям риск най-добрите ви спортни гълъби да не успеят да повторят постиженията от миналия сезон. Много спортни гълъби се “изчерпват” и никога не успяват да се възстановят след това!

Моля, следвайте и харесайте RacingPigeons.net:
Pin Share
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!