≡ Menu

Тренировки при възрастните вдовци при метода на вдовството

Тренировки при възрастните вдовци при метода на вдовството Как се тренират възрастните вдовци е известно на повечето гълъбовъди, така че ще се спрем само на някои подробности, които не на всеки са известни. Чифтосването при метода на вдовството  при спортните гълъби става по-рано от колкото при метода на гнездене, като най-добре е стане около средата на месец март. По този начин се дава начало на линеенето на перата. Има гълъбовъди, които събират двойките едва през април, но в този случай, не отглеждат малки по време на състезателния сезон. Изкарват само едно люпило в началото, и след това не вадят повече малки гълъбчета, като разделят гълъбите седмица след като са ги събрали. При състезателите, които не гледат малки перата падат много по-късно и понякога пречат на представянето на гълъба по време на състезателния сезон.

За това ранното чифтосване с едно люпило е най-добрият избор при състезаването с метода на вдовството. Има разбира се птици, които сменят перата си много по-късно, когато например не сме успели по някаква причина да извадим люпило. Някои от тях въпреки това успяват да се представят добре и носят много победи, тези птици обикновено са специализирани за полети на дълги разстояния, които обикновено са по-късно в състезателния сезон.

Тренировки при възрастните спортни вдовци при метода на вдовството Вдовците, които не са имали малки рано през сезона и за това имат късно линеене, имат нужда от задължително да получат помощ, понеже перата им падат твърде късно. Един лесен начин да се направи това е като се остави гълъбът с малките докато кашичката е изчезнала, след около седмица и тогава малките се вземат. Това е нещо което вкарва птиците в шок и те изпадат в много силно линеене с упадане на всички пера. С добро хранене и грижи, те много бързо се възстановяват.

Разликата от този метод на трениране и този при метода на гнезденето е, че състезателите се пускат на тренировки само сутрин и вечер.

Когато гълъбите имат малки е много добре да се хранят по клетките. 10 дни след като се мъти второто люпило женските гълъби се отстраняват. Всички вдовци трябва да се отделят от женските едновременно, така те ще влязат в състезателна форма по едно и също време.

Запомнете, че е важно никога да не вземате вдовицата и яйцата по едно и също време. Също дали разделяте птиците след 4 или 5 или 10 дни мътене, не е особено важно. Важно е да успеете да синхронизирате процеса за всички гълъби в гълъбарника.

Спортни гълъби тренировки при възрастните вдовци при метода на вдовството Птиците изпадат в тъга, след като са изгубили яйцата си, и женските им не са вече с тях, този период не е много дълъг, но трябва да се има предвид, когато планирате тренировки и състезания. Докато птиците тъгуват, не ги пускайте на състезания. Те не са в добра форма и са с повишен риск да се изгубят или да получат травми. Така че, бъдете разумни и пропуснете състезанията в следващите няколко дни, докато гълъбите си възвърнат формата. Подходете правилно и в зависимост от това дали тези състезатели са били тренирани и са участвали в състезания от началото на сезона и проведете обичайните тренировка за гълъбите след като те се разделят. За да засилите желанието на птиците за летене, пускайте преди тях няколко женски гълъбици, чиито партньори не летят едновременно с тях.
Денем, закрийте прозорците на гълъбарника, където държите вдовците, за да имат те пълно спокойствие и да не се дразнят от прелитащи птици и да бъдат притеснявани от това какво става навън. Не дръжте птиците на тъмно, все пак идеята е те да си почиват, а не да се обърка биологичният им часовник. Светлината не е проблем, стига да е спокойна обстановката.

Преди полет, птиците не се пускат в гнездата, и птиците се оставят да седят на кацалки в частта на клетката до която имат достъп. Също точно преди да се събират за полет се обръщат гнездата. Когато гълъбите са добре обучени, това автоматично ги поставя в състояние в което са готови за състезание. При някои от тях дори няма нужда да им се показва женската.

Гълъбите които когато се върнат от състезание, не влизат веднага в клетките или се бавят да влязат в гълъбарника не трябва да се пускат на последващото състезание. Има голяма вероятност те да изгубят. Това са гълъби, които са изгубили мотивацията си и на тях трябва да се обърне специално внимание. Ако вече е краят на сезона е по-добре те да не се пускат от повече състезания.

Ако това поведение се появи в началото на сезона е достатъчно да се пропуснат около 2 състезания, и обикновено след това гълъбът възвръща нормалното си поведение.
Причината за това поведение може да бъде също и преумора, така че понякога само една добра почивка е нужна на птиците да се възстановят. Ако птицата със сигурност не е преуморена, може да става въпрос и за свръх състезателна форма. В този случай мотивацията се възвръща, с използването на гипсови яйца.

Моля, следвайте и харесайте RacingPigeons.net:
Pin Share
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!