≡ Menu

Спортни гълъби – Състезаване по естествената система

Спортни гълъби и състезаване по естествената система  Гълъбовъди, които се състезават по естествената система, с млади спортни гълъби или със стари спортни гълъби, трябва много често да вземат в ръка гълъбите от отбора си. Ако са налице нужните мускули, телесно тегло и перфектна гнездова позиция, това ще им спести много разочарования в провеждащите се състезания със спортни гълъби! Ако гълъбовъдът познава всеки един от гълъбите си, ще е достатъчно само внимателно да приспособи системата на хранене на спортните гълъби, за да ги въведе в перфектна форма!

Ако сте уцелили идеалната позиция при отглеждането на малки, които току-що са започнали да се хранят със зърна или на по-отраснали новоизлюпени или дори при продължително мътене, гръдните мускули набъбват. Това не трябва да се съчетава с увеличение на телесното тегло, което от своя страна е знак, че гълъбовъдът е давал прекалено много храна през това време. В такива случаи, женската е най-добра, когато малките станат на 6 дена. Гълъбовъдът трябва да взима в предвид всички тези фактори, важното е да ги познава добре, за да може да определи кои птици са по-подходящи да се състезават в единични състезания и кои в серии! Всичко зависи от това кое от двете действа по-добре на конкретната птица.

Гълъбица която мъти изкуствени яйца в продължение на цели 3 седмици. Час преди да я прибере женската в преноската и дава пукащо се яйце. На следващия ден, тя спечели първо място на състезание, на което участваха 248 птици! Когато гълъбицата се прибра в гълъбарника изглеждаше, сякаш дъската за кацане гори – тя едва докосна повърхноста!

Опитваме се да избягваме излюпването на малките два дена преди прибирането в преноската. Това подобрява гнездовата позиция на състезанията в края на следващите 2 седмици – добър насърчителен метод, който кара женските да летят към дома си колкото се може по-бързо!

Гълъбовъдът трябва да помни, че се налага да пази младите си мъжкари колкото може повече, а също и онези млади женски, които се представят добре, трябва на време да бъдат спрени от състезания! Те ще са му нужни в бъдеще – или за разплод или за чифтосване с някой великолепен мъжки!

При летенето на по-големи разстояния, съществуват повече рискове. Това е особено вярно през септември, когато е започнала смяната на перушината!

Моля, следвайте и харесайте RacingPigeons.net:
Pin Share
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!