≡ Menu

Чифтосване на гълъбите от един пол при метода на вдовството

Чифтосване на гълъбите от един пол при метода на вдовството Друга трудност при състезателните гълъби е еднополовото чифтосване, особено когато двама вдовци се чифтосват. Тогава те отиват в клетката на единия, тогава, дори преди това да се случи, трябва да се намесим и да прекъснем това поведение.

Състезателният гълъб, който отива в чуждото гнездо се отделя в гълъбарника за разплод. Другият гълъб можем да продължим да използваме в състезания. Ако искаме да ползваме и двата гълъба, ще трябва да ги редуваме, един ден единия, другият ден другият гълъб.

Все пак оптималният вариант е да чифтосаме единият, така и двата гълъба по-лесно ще преминат към нормалното си поведение. Понеже тези две птици, може да продължат да проявяват внимание една към друга, ако отново се съберат.

Има вариант да се създаде триъгълник между една женска и 2 мъжки гълъба, така между тях ще съществува борба за нейното внимание и те ще бъдат по-мотивирани да се връщат бързо от полет.

Чифтосване на гълъбите от един пол при провеждане на метода на вдовството Също може да се създаде поведени на вражда и между двата гълъба, ако затворим единият в клетката на другия. Те започват да проявяват недоволство един от друг и да не се харесват, дори да се превърнат във врагове.
Чифтосването между птиците от един пол се избягва и ако те се заключват в клетки веднага след сутрешната тренировка, така те остават затворени цял ден, след което са отпочинали. Това обаче не е особено ефективен метод. Когато се създаде връзка помежду млади птици от един пол преди времето на чифтосването, ситуацията е доста по-различна. Те обикновено започват да стават враждебни един към друг когато получат женска, но преди това да стане, често поведението им не е проблем, особено ако не летите по метода на вдовството.

Има и други случаи в които се проявява чифтосване между двама мъжки гълъби. Това се случва повече като следствие на ритуала по ухажване, отколкото съзнателно и не е нужно да му се обръща специално внимание. Когато птиците са свръх възбудени по време на любовната игра пред гнездото, ако женската поради една или друга причина се отдръпне, например ако е притеснявана от други гълъби, мъжкият остава сам и продължава сам с ритуала преди чифтосването. Тогава често други гълъби се намесват. Обикновено тази ситуация завършва, като накрая птицата присяда и друга мъжка птица сяда върху нея. Понякога след акт с гълъбица, женската сяда върху мъжкият и този процес наподобява същия който се случва между мъжките, когато женската се отдръпне. Все пак, ако забележите, че някои мъжки птици опитват да се целуват, тези птици са рискови по-късно да започнат еднополови връзки. Това обаче не е често явление и не трябва да ви притеснява прекалено много. Това поведение обикновено се проявява, когато мъжкият гони женската и обикновено не се вижда, когато се практикува системата на вдовството.

Моля, следвайте и харесайте RacingPigeons.net:
Pin Share
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!