≡ Menu

Трениране на спортни гълъби

Трениране на спортни гълъби  Представяме ви статия описваща първите тренировки на млади спортни гълъби преди началото на състезателния сезон.

Трениране на спортни гълъби

 

Отмине ли времето за полети със старите спортни гълъби, започват вече полетите с младите спортни гълъби и с тях дискусиите относно полетите с млади спортни гълъби. Има най-различни мнения за оценката на полетите на младите спортни гълъби, тези полети са поместени в месеците август и септември и служат за това да се приучат младите спортни гълъби.

Те трябва да свикнат със съвместното пребиваване и навици свързани с масовите стартове.

Младите спортни гълъби на първо и второ люпило през август са до толкова развити, че могат да участват в полетите за млади спортни гълъби. За подготовката на младите спортни гълъби по време на състезателният сезон се предвиждат два поредни полета, или три полета. Разумно е когато състезателните полети за млади спортни гълъби са определени така, че да не преминават границата от 300 километра.

Младите спортни гълъби се намират във важен стадий на развитие и трябва по това време да не им се поставят твърде големи разстояния. Един полет на 300 километра при благоприятни атмосферни условия не може да навреди на младия гълъб. Състезания с млади спортни гълъби на дистанция 500 километра, даже 600 километра могат да се организират в страните с традиции. Млади спортни гълъби които издържат на такива състезания за остатъка от своя живот са така похабени от износване на организма си, че не са в състояние на каквито и да било значителни постижения.

Млади спортни гълъби  Полетите с млади спортни гълъби се провеждат, за да привикнат младите спортни гълъби навреме със своите бъдещи задачи. Освен това тези полети могат да помогнат на гълъбовъдите при евентуален подбор. Много просто би било, ако на края на полетите биха могли да се вземат като мащаб, за да се разбере кой гълъб може да остане и кой е негоден. Всички гълъбовъди знаят, че за съжаление не е така. Примерите доказват, че млади спортни гълъби, които са получили няколко награди, по-късно не оправдават доверието, но и не е рядкост млади спортни гълъби да закъсняват при връщането си в къщи, а след пълното си развитие да станат победители.

Запомнете, че добрата тренировка изисква бодрост. За да бъдат във форма за състезателните полети, гълъбите трябва да бъдат добре оформени. Това значи от началото на летателния сезон гълъбите да са направили няколко тренировъчни полета, така че техните летателни и ориентировъчни възможности да бъдат усвоени.

Тренировката служи за физическо оформяне на мускулите на гълъбите, които са решаващи за постиженията при състезателните полети. Трябва да издържат напреженията на един състезателен полет. Тренировките трябва така да се подреждат, че да се започва с къси полети, и накрая трябва да се завършват със 100 и 150 километра.
Ето как трябва да се провеждат тренировките през отделните месеци, за да бъдат гълъбите в началото на летателния сезон в една добра форма.

От месец януари до месец март – през тези месеци гълъбите не се тренират или много малко се тренират, понеже си почиват от умората през летателния сезон, и събират нови сили за предстоящия летателен сезон. За да възвърнат гъвкавостта на мускулите си са достатъчни само полетите около гълъбарника. Не е за предпочитане да карате гълъбите на сила да тренират.

подбор на младите спортни гълъби  Тези тренировки са повече вредни отколкото полезни. Доказано е, че ако през месец март късно излюпените гълъби се тренират, те нямат възможност да участват в полетите при по-старите гълъби. От получените резултати гълъбовъда може да направи оценка за стойността на късно излюпените гълъби. Те би трябвало да се тренират до 50 километра.

През месец април започва тренировката на тези гълъби, които по-късно ще участват в състезанията. Тренировъчните полети трябва да започнат с едно разстояние от 15-20 километра при това се тренират и гълъбите, които за първи път ще вземат участие в състезание.

След това разстоянието се увеличава на 50 километра, 80 километра до 100 километра. В една такава тренировъчна система предварителните полети протичат смислено.

От май до юни – въпреки че гълъбите седмично са натоварени с провеждащите се състезания, доказва се че е благоприятно между отделните полети да се провеждат и къси тренировъчни полети по 50 километра разстояние. Тези полети служат да разградят продуктите на обмяната на веществата, като например млечната киселина. Тези гълъбовъди, които не са пускали гълъби на първите състезателни полети през сезона, трябва да подготвят тези гълъби за старта по същия начин, както останалите през месец април.

Моля, следвайте и харесайте RacingPigeons.net:
Pin Share
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!