≡ Menu

Трениране на младите спортни гълъби

Трениране на младите спортни гълъби  През месец юни, веднага щом времето и условия станат подходящи, извеждаме новото поколение млади спортни гълъби за тренировъчен полет, като избираме най-големите, които са в най-добра физическа форма. Слабо подготвените гълъби от новото поколение не трябва да се тренират защото са лесна плячка за ястребите и соколите. Гълъбовъди, които искат да летят с такива, има много да губят – време, средства и младите спортни гълъби.

Като казваме това, отново потвърждаваме убеждението си, че тренировъчните полети са необходими за новото поколение, особено когато надпреварата е добра и се състои в подходящо време. Новото поколение млади спортни гълъби, които участват само в състезания на къси разстояния, трябва да летят по много пъти. Количеството тренировки им помага, да се научат да кацат бързо, и развива скоростта им!

Опитът от тренировките ги учи да откриват най-прекия път към дома. Гълъбите трябва да летят всеки ден на тренировки от по 5 километра разстояние от гълъбарника преди да се явят на първото си състезание! Това продължава няколко седмици, докато се научат да разпознават пътя към къщи и със затворени очи.

По тази система не може да се сбърка. Класациите на спортните гълъби го доказват!

Веднага щом станат готови през юли, собственикът трябва да пусне няколко стари мъжкари в гълъбарника. Скоро след това женските започват да мътят и им се позволява да хранят поколението си до 14 дневна възраст. Това е идеалният момент от гнезденето, който трябва да е съчетан с подходящо здравословно състояние и всички останали качества на добрия състезател. Така наистина добрите гълъби стават почти непобедими шампиони.

Формата идва благодарение на гнезденето и инстинктът за бързо завръщане у дома. Малката, млада женска е наистина привързана към гнездото си, към партньора си и към малките си! Умният гълъбовъд умее да използва всичко това, за да насърчи волята й за победа!

Моля, следвайте и харесайте RacingPigeons.net:
Pin Share
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!