≡ Menu

Строене на гълъбарник, избор и разположение

Строене на гълъбарник, избор и разположение Започнете ли да се подготвяте за построяването на гълъбарник, трябва непременно да обърнете внимание на следните много важни неща.

Външният вид на гълъбарника в никакъв случай не трябва да се оставя на заден план, той може да е естетична добавка към вашият дом. Той може както да увеличи, така и да намали цената на имота ви при една евентуална продажба. Непременно трябва да се съобразите и със съседите си, за да нямате проблеми с тях в бъдеще. Също така, гълъбарника трябва да се слива с околната обстановката и околността. Не подценявайте естетиката при строежа на един гълъбарник, тя е важен елемент от планирането.

Завършената постройка на гълъбарника трябва да е в унисон с дизайна на околните постройки, и да се откроява единствено с добър вид. Това може да се постигне и с малко финансови средства, ако се вложи търпение, старание и добро планиране.

Строене на гълъбарник По-долу, ще опишем етапите в построяването на добър гълъбарник.

Избирането на мястото и посоката към която трябва да е насочен самият гълъбарника е първото нещо, което трябва да решите. Ако имате избор да определите мястото на гълъбарника и най-доброто му разположение, имайте предвид, че е най-добре той да е насочен на юг. Така гълъбите и гълъбарника ще могат да получават много светлина и възможно най-много слънчеви лъчи през студените зимни дни. Като естествено през най-горещите летни месеци гълъбарника ще трябва да се охлажда и засенчва. Южното разположение на гълъбарника ще ви даде по-добра възможност да изолирате северната му част от силните зимни ветрове. Но… Aко нямате възможност да разположите челната страна на гълъбарника на юг, следващото най-удачно разположение е да го построите така, че той да е с изглед на изток. Също така не забравяте, че не само през летният сезон, но и през зимния Вие ще трябва да прекарвате много време с гълъбите си в гълъбарника, така че трябва да го построите много удобен и не на последно място функционален и практичен както за вас, така и за спортните гълъби.

Ако обаче не ви е възможно да я построите на юг или изток, използвайте дървен или друг вид добър изолационен материал или плътни декоративни храсти за да го предпазите от силен вятър и да осигурите на гълъбите най-добрата възможна среда, но в никакъв случай не блокирайте гледката си от къщата към гълъбарника, за да може да виждате гълъбите, когато се прибират от състезание. Дървената преграда или живия плет трябва да са около гълъбарника и да са П образни или Г образни. Те ще предпазват гълъбарника от лоши атмосферни условия.

Моля, следвайте и харесайте RacingPigeons.net:
Pin Share
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!