≡ Menu

Спортните гълъби от какво зависи формата им

Спортните гълъби от какво зависи формата им  Спортните гълъби, които се състезават на къси и средни дистанции могат да участват всяка седмица докато резултатите са добри и се прибират в добра форма. Ако се провалят при добро време, трябва да останат в гълъбарника си да почиват една или дори две седмици! Много гълъбовъди ги пускат отново да се състезават, докато продължават да се връщат, макар и едва да достигат до класациите. Това е грешка, която много често може да им струва скъпо!

Опитът показва, че формата и състезателните постижения на спортният гълъб до голяма степен се влияят, разбира се и от неговото настроение! Пример за това е когато нервите на вдовстващите мъжки са така обтегнати, че започват да си търсят белята и из целия гълъбарник настъпват повсеместни сражения.

Това почти винаги е пагубно за апетита им! Работата на гълъбовъда в гълъбарника е да сложи всичко в ред. Това се постига чрез умело хранене. Ако не успее в това гълъбовъдът, добрата форма няма да се задържи дълго. Тук именно се намира и причината, поради която толкова много вдовци са във форма само за няколко седмици.

Гълъбовъдът винаги взема определящите решения сам за себе си. В това се изразява цялото ни хоби! Вземете за пример гълъбовъдите, които пресилват нещата, и които с намерението си да въведат птиците си във форма, ги насилват да летят по цял час. Това е най-добрия начин да изпратите на старта “претренирани” гълъбите си!

Смисълът е, че най-добрата система си остават свободните упражнения. Те могат да продължат от 30 минути до 1 час, при условие, че веднага щом се приземят, гълъбите могат да се приберат в гълъбарника.

Гълъбите трябва да влизат в гълъбарника си когато и ако пожелаят, а не когато гълъбовъда реши! Те най-добре знаят кога трябва да спрат да се упражняват. Още по-добре ще е, ако ги спрете, веднага щом формата им се подобри, при условие, че всички обстоятелства съдействат за поддържането й на високо ниво!

Спортните гълъби без форма са също толкова безполезни, колкото и претоварените спортни гълъби. Много погрешно е да участват в състезания всяка седмица. По такъв начин са били съсипани много добри състезатели. Гълъби, които не са във форма, независимо от причината, изискват търпение. По-нататъшните успехи зависят изцяло от това търпение!

Моля, следвайте и харесайте RacingPigeons.net:
Pin Share
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

По-нови публикации →

← По-стари публикации

error: Content is protected !!