≡ Menu

Методи да запазим интереса на женските към техните мъжки партньори, които практикуват метода на вдовството?

метод на вдовството при спортните гълъби  Тук ще разгледаме различни изпитани трикове, как по-дълго да запазим интереса на женските спортни гълъби към техните мъжкари практикувайки много добрият метод на вдовството?

Вдовишката система за практикуване на вдовство повишава значително риска, женските гълъби да загубят интерес към мъжкият си партньор, за това е важно да се използват методи за предотвратяването на това нежелано последствие. Поради дългото отсъствие на техният партньор, те често започват да обръщат повече внимание към други мъжки в гълъбарника.

Не е лесна задача да се запази вниманието на женските към техните партньори, но има някои наистина ефективни методи, за които можете да прочетете по-долу.

Един от начините, който се използва много успешно, е женските на спортни гълъби да се пускат навън в отделен открит волиер, които да е далече от гълъбарника на мъжките, като не се слагат кацалки и така те са без възможност да кацат, а седят спокойни на пода на волиера.

По този начин, само когато мъжките спортни гълъби са вътре им се позволява да кацат. През същото време трябва да се закрият всички места от където влиза светлина на мъжките и те трябва да са на тъмно, това помага да не се разсейват и обръщат внимание на абсолютно нищо, което става извън гълъбарника.

Много добре действа това да се пускат мъжките спортни гълъби сутрин и след като се приберат в гълъбарника трябва веднага да се закрият, чак тогава да се пускат женските спортни гълъби навън. Женските се държат във волиерата, като цял ден стоят без вода и не им се дава храна, така че когато отворите гълъбарника им те влизат много бързо за да се нахранят и да се напият с вода.

След като женските гълъби се приберат светкавично, тяхното помещение се затваря и мъжките спортни гълъби не знаят, че женските им се намират там, те нямат възможност да ги видят и да ги чуят. Тогава мъжките спортни гълъби се пускат навън да тренират това се прави късно след обед дори привечер и се води като вечерна тренировка за тях. За да действа успешно тази система тя трябва да се превърне в ритуал и всекидневно да се прави да им стане режим. Ако женската спортна гълъбица не прояви нужното внимание към мъжкият спортен гълъб когато ги събирате преди състезание може да се използва друга женска, която е с подобен цвят, в тази система успешно може да се използват два пъти повече женски спортни гълъби от мъжките в които ще се състезавате така ще сте подготвен за всякакви ситуации и случаи.

Друг метод е да се хранят женските само с много лека храна, така те нямат много сили. Ако се хранят добре ще искат да започнат пак да мътят и това пречи на системата на вдовството.

Да не пропуснем и борбата за територия, която също е много мотивиращ и добър начин за спортните гълъби и може без колебание да се използва и да се постигнат невероятни резултати в класирането.

Всички гълъбовъди се опитват да намерят начин да използват женските си, но може би един от най-добрите начини е да се използват зрели възрастни женски, които са минали през тази система за летене на спортни гълъби за да се мотивират без проблеми мъжките гълъби.

Ако напълно се изгуби интригата между мъжките спортни гълъби и женските спортни гълъби не планирайте каквато и да е победа с тези неподготвени състезателни гълъби, докато не се възстановят двойките в нужното им състояние и да се мотивират. В такъв случай може да са наложи дори да се образуват и нови двойки с напълно нови партньори. Разбира напълно е възможно и мъжки с лоша женска спортна гълъбица също да побеждава, но обикновено в практиката това не се случва често, ако има голяма конкуренция и тя е на сериозно ниво. Само най-мотивираните спортни гълъби и в най-добра физическа форма и състояние, и тези с невероятни качества на състезателни атлети ще имат възможността да победят.

От изключително голямо значение и много важно е да имате много добри женски, за да имате добри състезателни гълъби и добри разплодни гълъби. Когато избирате най-качествени и добри женски и ги използвате пълноценно, знаете че многократно увеличавате възможността да получите и най-качественото поколение от спортни гълъби. Като не е правило или задължително да се използват единствено млади женски, има и по-възрастни гълъбици, които могат и продължават много успешно да произвеждат много качествени млади спортни гълъби.

Важно е да имате строга селекция, в която не се допускат гълъби, които не показват добри качества. Ако след първият състезателен сезон птицата няма добри резултати, тя трябва да се отстрани. Така ще избегнете гледането на гълъби, които не дават резултати и ще се концентрирате само върху птиците, които са наистина изключителни. Важно е да вадите поколение, което винаги тествате от успешните си гълъби, дори тези в по-напреднала възраст. Супер успешните състезатели създават успешни състезатели. За това използвайте пълноценно вдовстващите женски и не пропускайте, както да ги състезавате, така и да създавате тяхно поколение, което също да пробвате в състезания. Огромна грешка е да се изхвърлят яйца от изключителни женски, всяко тяхно яйце е ценно.

При този метод на летене се забавя снасянето, понякога много дълго, за това първите яйца са много важни. Скоро след като започнете да се състезавате по този метод ще видите, че ще имате доста женски, които никога не са имали поколение. Ако все пак успеете да тествате тяхното поколение, ще откриете, че много от птиците летят успешно. За това колкото и успешно да летят птиците ви, не пропускайте да изкарате тяхно потомство и да го пробвате в състезания.

Не е лесно да се реши, кога да се отделят женските с добро поколение и лоши резултати. Изчаква се да завърши състезателният сезон и според резултатите се преценява кои са се представили добре и кои не, това е основен критерии за да се реши дали поколението на тези женски е добро или не. Не се чака много, защото по-късно можем да се объркаме и да не помним добре детайли за всяка птица по време на състезателният сезон. Изчака ли се много подборът и селекцията стават изключително трудни.

Моля, следвайте и харесайте RacingPigeons.net:
Pin Share
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

По-нови публикации →

← По-стари публикации

error: Content is protected !!