≡ Menu

Какво трябва да имате предвид когато гледате състезателни гълъби

Състезателни гълъби Състезателни гълъби – определено са вълнуващо хоби на много нива. Едно от тях е невероятната радост, когато състезателните гълъбите се приберат първи, като намерят най-прекият път към гълъбарника си. Пускането им и след това чакането, докато не се върнат е смес от вълнение и страх, докато гълъбите пристигнат в гълъбарника. Състезателните гълъби са спорт, при който много гълъби се пускат от едно място и първият завърнал се гълъб е победител.

Състезателните гълъби и самите състезания изискват да се включват много различни похвати и техники. В началото може да имате само два гълъба. Можете да поискате 2 птици от някого. Ако те не са затвърдена линия от доказали се състезателни гълъби, не трябва да се отказвате. Може дори да се изненадате като разберете, че това е много често срещано явление при гълъбовъдите, т.е. да се размножават много различни по линии и качества състезателни гълъби. На второ място трябва да четете толкова, колкото можете, за състезателните гълъби. След като съберете достатъчно информация, с която трябва да бъдете много добре запознати, осигурете храна. Винаги имайте предвид храната, заболяванията на които гълъбите са много податливи и дали са в подходящ гълъбарник. Научете за линеенето, провеждането на тренировки и участването в състезания. Грижите за гълъбите трябва да са сериозни, така че да не се компрометират шансовете им за победа.

Какво трябва да имате предвид когато гледате състезателни гълъби Начинаещите треньори на състезателни гълъби попадат в капана да имат взаимоотношения с гълъбите си като с домашни животни. Като се има предвид, че инвестирате доста голям период от време за птиците, това е нормално да се случи, но човек трябва да се придържа към основната цел и това е да се поддържа този спорт и да се побеждава. Когато един треньор тренира един спортист има някои строги правила, така че да се достигне така желаната печеливша позиция. Гълъбите не са различни от другите спортисти и еднакво строги правила трябва да се прилагат също и за тях.

Друга често срещана грешка е свързана с храненето на гълъбите. Гълъбите имат тенденция да наддават бързо на тегло. Повечето треньори хранят гълъбите около 6 пъти седмично. Вие може да не се състезавате с гълъбите, ако те са напълнели, тъй като те няма да се движат със скорост необходима за спечелване на състезание.

Хората не са единствените същества, които трябва да се справят със стреса. Ако условията на живот на гълъбите не са в ред, то това ще доведе до по-слаби резултати. Обезопасете гълъбарника срещу мишки и други гризачи. Сменяйте водата редовно, понеже заболяванията често се появяват поради нехигиенични условия и най-важното не пускайте гълъбите си, в прекалено много състезания. Умните треньори позволят на своите състезателни гълъби, да участват само в четири официални състезания годишно.

Гълъбовъдът може лесно да разбере, че състезателните гълъби изискват човек да е много всеотдаен и отнемат много време. Ето защо Вие трябва добре да се информирате, за да бъдете напълно запознати с всичко в тази област, само така можете да успеете и да постигнете добри резултати със състезателни гълъби.

Моля, следвайте и харесайте RacingPigeons.net:
Pin Share
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!