≡ Menu

Жизнеността е важна за подобряване на линията при спортните гълъби

Жизнеността е важна за подобряване на линията при спортните гълъби Целта ви, когато създавате или подобрявате линията на гълъбите си е да имате интелигентни птици, с много добра жизненост, силна воля и които се ориентират безпогрешно. Тези качества се постигат само и единствено с добър подбор базиран на мускулната система, перата, очите и темперамента на птиците. Всички тези качества трябва да се затвърдят в поколенията и за това е важно да се подбират правилните двойки спортни гълъби. Само опитът може да помогне на гълъбовъда в тази задача, благодарение на това, че е държал и оглеждал много гълъби, и познава собствените си гълъби много добре.

Жизнеността е много важна за подобряването на линията при състезателните гълъби  Победителите в състезанията, които наблюдавате самите вие, имат същите тези качества, в комбинация с воля и издръжливост.

От изключителна важност са линията и жизнеността на спортните гълъби. Те са до такава степен неразделими фактори за успех, че никога не трябва да правите компромис с тях. Жизнеността е също наследствена и задължително трябва да се задържи в поколенията. Гълъби, които не са жизнени, никога няма да победят в състезание, дори напротив, има много голяма вероятност те да се приберат на едни от най-последните места, или въобще да не се върнат. Жизнеността е комбинация от две основни качества на спортните гълъби – добра кръв и здраве.
Това са и качествата които оказват основно влияние на мускулната система, оперението и очите. Те определят и правилното функциониране на всички жизнени органи. В момента, когато гълъбовъдът забележи дори лек спад на жизнеността на спортните си гълъби е време да се направи промяна. Да се внесе свежа кръв в линията, която да допринесе за подобряването на жизнеността и всички останали добри качества в птиците. Жизнеността зависи от произхода на гълъба, както неговият темперамент и издръжливост. За това винаги се чифтосват птици, които са добри с други птици, които също са показали невероятни качества. В една добра линия гълъби, всички птици от тази линия трябва да имат добра жизненост, ако само отделни птици притежават това качество, тази линия трябва задължително да се подобри.

Винаги когато подбирате гълъби за разплод, избирайте тези са най-добра жизненост, за да гарантирате, че и малките гълъбчета ще са достатъчно жизнени. Така това качество ще се засили и линията гълъби, която създавате ще бъде много успешна дълго време. Характерът на птиците също е наследствен, но независим от жизнеността и е също от много голямо значение. Гълъбите са живи същества, също толкова сложни като нас и комбинацията от много различни качества в тях е единственият път към успех. Ако някое важно качество за един състезател липсва в птицата, тя няма да побеждава. Енергията която носи птицата в себе си, твърдостта на характера, волята за победа, устремът да се прибере първа в комбинация с физическите качества необходими за да постигне това птицата, са незаменими и вродени. Това е комбинация, която не се открива лесно, но е единствената гаранция за успех.

Моля, следвайте и харесайте RacingPigeons.net:
Pin Share
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!