≡ Menu

Волиера за спортни гълъби

Волиера за спортни гълъби Как се прави волиера за гълъби?

Волиер за спортни гълъби. Това е открито помещение обикновено заградено с мрежа, за това изберете материали които издържат добре на дъжд и сняг. Дървеният материал трябва да е специално обработен, и е желателно металните мрежи и винтчета да са поцинковани или неръждаеми.

Монтаж на кацалките във волиера

На 30 и на 65 см., се монтират 2 кацалки. А от другия край на волиера те трябва да са на височина 40 и 56 см., от тавана.

Под на волиера за спортни гълъби

Пода е добре да е покрит с пластмасови плоскости и пясък. За да се задържа затворена вратата на волиера се използват пружини. В случай, че искате да построите 2 волиера залепени един до друг, монтирайте по между им врата с панти. Така ще можете да я отваряте и затваряте и да събирате или разделяте птиците както решите. Не е нужно да монтирате ключалка. Можете да поставите преграда от шперплат, за да ограничите силата на вятъра, понеже в някои случаи той може да отвее по-леките предмети във волиера.

гълъбарници и волиери Има безкрайни възможности, когато решите да построите гълъбарник. Предоставените от нас модели, както и изборът на материали са само идеи които да ви дадат информация за устройството и функционалността на постройката. Те целят да ви улеснят в избора на план и материали. Вие спокойно можете да ги доразвиете, така че те да са максимално пригодени към вашите възможности и изисквания.

Ако имате място за по-голям гълъбарник, можете пропорционално да увеличите зададените в тази статия размери, или да добавите допълнителни помещения, които да са ви от полза. Ако живеете в топъл климат и можете да имате по-отворен гълъбарник, можете да не строите отделяща стена към волиерите или да вдигнете постройката над земята и да поставите мрежест под.

За да намалите разходите, можете да изолирате само 2 от стените. Желателно е тези на север и запад, както и покрива. Така ще предпазите гълъбите, както от измръзване през зимата, така и от претопляне по време на горещините през лятото. Също покривът може да е с едностранен наклон, например висок 2.15 м., от едната страна и 1,8 м., от другата. Като високата част трябва да гледа към фасадата на гълъбарника. Добре си направете сметката преди да започнете да строите, все пак всеки разполага с ограничени ресурси и най-лошо ще е, ако започнете строежа и се окаже, че не можете да го довършите, независимо от желанието и нуждите на спортните гълъби и вашите. Направете така, че ползването на гълъбарника да е удоволствие за вас и за вашите спортни гълъби. Ако възможностите ви за строеж в момента са много ограничени, направете плана така, че да може лесно да се достроява след време, все пак частта която ще построите сега е важно да ви върши работа докато момента за разширение дойде.

Моля, следвайте и харесайте RacingPigeons.net:
Pin Share
{ 1 comment… add one }
  • Мехмед 31/03/2022, 15:31

    Харесва ми

Leave a Comment

error: Content is protected !!